Energiecoach aan huis in Dongen

Update coronavirus 01/12/20
Energiecoachgesprekken vinden plaats op 1,5m afstand. Ook is er de mogelijkheid om via een beeldgesprek met een energiecoach van Energie Dongen Samen Duurzaam in gesprek te gaan.

Wil je jouw huis verduurzamen, maar weet je niet waar je moet beginnen? Een energiecoach van Energie Dongen komt graag bij jou thuis om je van informatie te voorzien en zolang de Corona maatregelen gelden, kan dit gesprek ook via een beeldgesprek. Tijdens een coachgesprek krijg je tips over hoe je jouw energiegebruik kunt verlagen door onder andere je woning goed te isoleren. Denk bijvoorbeeld aan een spouwmuur-, dak- en vloerisolatie. Maar ook aan een nieuwe cv-ketel, warmtepomp en zonnepanelen. Je krijgt meteen een idee van de kosten, je besparing en eventuele subsidies.

Een energiecoach aan huis kost normaal gesproken € 25,-, maar worden nu gratis aangeboden uit de Regeling Reductie Energiegebruik vanuit de gemeente Dongen en Energie Dongen Samen Duurzaam. Na het gesprek bepaal jij zelf wat jij wil gaan doen en wie je daarvoor inhuurt. Kun je daarover ook nog wel wat tips gebruiken? Vraag dan één van onze gratis brochure(s) aan.

Gesprek uitbreiden met warmtebeeld.

Wanneer je je huis moeilijk warm krijgt, is het misschien ook zinvol om tijdens het gesprek een warmtebeeld van je huis te laten maken (dit kan alleen tijdens de wintermaanden). Dit kun je apart aanvragen. De energiecoach van Energie Dongen neemt dan een warmtecamera mee en kan aan de hand van beelden laten zien waar precies de warmte uit je huis naar buiten lekt. De kosten voor een warmtebeeld in combinatie met een adviesgesprek zijn normaal gesproken € 50,-, maar worden nu gratis aangeboden uit de Regeling Reductie Energiegebruik vanuit de gemeente Dongen en Energie Dongen Samen Duurzaam.

Wat levert een gesprek op?

  • Je hebt tips ontvangen van een ervaren coach
  • Je weet welke maatregelen passen bij jouw woning
  • Je bent klaar om vervolgstappen te nemen!
Over onze gedreven energiecoaches