Hoomdossier

Krijg gratis inzicht in het energiegebruik van uw woning en kies een gratis duurzaam product

Wil je jouw huis verduurzamen, maar weet je niet waar je moet beginnen? Of ben je benieuwd wat je aan energiebesparing kunt realiseren in de woning? Het Hoomdossier kan je daarbij helpen.

Het Hoomdossier is een online basis advies en geeft op basis van je gegevens aan, welke energiebesparende maatregelen interessant zijn, wat deze maatregelen ongeveer kosten en de energiebesparing daarvan.  Ook regulier onderhoud als schilderen kan meegenomen worden. Het resultaat is een meerjarenplan waarin zowel energiebesparende maatregelen als relevante onderhoudsaspecten zijn meegenomen. Het Hoomdossier wordt gratis* aangeboden.

Duurzaam product*

Om u alvast op weg te helpen, willen wij graag nadat u het Hoomdossier heeft ingevuld, een duurzaam product aanbieden. U kunt in het formulier hiernaast aangeven, welk duurzaam product uw voorkeur heeft:

  1. Radiatorfolie: Als je een radiator hebt die tegen een buitengevel is geplaatst, dan gaat veel warmte aan de achterkant verloren door de muur. Door er radiatorfolie achter te spannen, wordt de warmte naar de kamer weerkaatst. Om te zien hoe je dat doet, kijk dan op internet. Er zijn meerdere filmpjes die laten zien hoe je dat aanpakt.
  2. Buitenlamp met sensor: Deze lamp gebruik je op alle plaatsen waar je regelmatig komt en waar het handig is als er in het donker licht brandt. Je hoeft de schakelaar dan niet meer te bedienen en je laat de lamp dan ook niet onnodig branden. Bijvoorbeeld, buiten bij de achterdeur, In een donker paadje in je tuin,  in een (fietsen)schuurtje. Plaats de lamp niet op een plek waar regelmatig mensen voorbij lopen zodat die steeds aan springt. Dat is zeer hinderlijk.

Hoomdossier invullen met een energiecoach

Het kan natuurlijk zo zijn dat je liever met een ervaren energiecoach de gegevens in het Hoomdossier invult en direct kan sparren over hoe je de eerste stappen het beste kan zetten. Dat kan! Geef dan in de formulier hiernaast aan dat je ook graag met een energiecoach in gesprek wilt, en dan zal er contact worden opgenomen over de mogelijkheden. Klik hier voor meer informatie over de energiecoach

*Dit is een aanbod in het kader van de Regeling Reductie Energieverbruik (RRE). Dit is een uitkering van de overheid aan de gemeente. De gemeente moet deze uitkering beschikbaar stellen aan de inwoners van de gemeente Dongen om te verduurzamen.

Energie Dongen Samen Duurzaam organiseert deze besparingsacties. Via deze actie ontvang je een gratis HOOM-dossier om zelf  – of met ondersteuning van een gratis energiecoach – je huis in beeld te brengen en te plannen hoe je energie kunt besparen of je huis te verbeteren. Je mag een gratis duurzaam product uitkiezen.

Hoe meer inwoners meedoen, hoe beter! Anders moet het geld terug naar Den Haag. Dat wil je toch niet?!

Wat levert het Hoomdossier op?

  • Je weet welke maatregelen passen bij jouw woning
  • Je hebt inzicht in de kosten en opbrengsten van energiebesparende maatregelen
  • Je bent klaar om vervolgstappen te nemen!