Over de energiecoaches in Dongen

De enthousiaste energiecoaches van Energie Dongen Samen Duurzaam geven advies bij jou thuis en tijdens de Corona-maatregelen via een beeldgesprek.

Wat is een energiecoach?

<p style=”text-align: justify;”>Een energiecoach van Energie Dongen is altijd iemand met hart voor Dongen, ‘s Gravenmoer en Klein Dongen Vaart en het thema duurzaamheid. Hij of zij luistert goed en geeft zo deskundig energieadvies over je woning. Het kan zijn dat je kosten wilt besparen en daarom ‘iets’ aan jouw huis wilt laten doen. Maar ook als je vragen hebt over wooncomfort, kan een energiecoach je goede tips geven. Tocht of vochtproblemen maken wonen in je huis nu eenmaal minder fijn dan je zou willen. Wat je motivatie ook is, jouw wensen en behoeften zijn tijdens dit gesprek belangrijk.</p>

Wat doet een energiecoach?

Tijdens een energiecoachgesprek neem je met de coach de belangrijkste punten van je woning door en geeft hij of zij aan waar nog kansen voor je liggen. Ook op het gebied van financiering en subsidie kan een energiecoach je veel vertellen. Na dit gesprek heb je een goed beeld van welke maatregelen je kunt treffen voor jouw woning. Dit wordt ook digitaal vastgelegd in een zogenoemd Hoom Dossier, waar je toegang toe krijgt. Een overzicht van de bedrijven die met het energieloket Hart van Brabant in Dongen samenwerken, is te vinden op deze website. Ben je benieuwd naar deze gedreven energiecoaches? Hieronder stellen zij zich aan je voor.</p>

Deze vrijwilligers staan voor je klaar

Lucien

Ik ben Lucien Snoeren en ik woon in Dongen-Vaart. Vanaf de oprichting in 2011 ben ik actief bij Energie Dongen. Eerst in de werkgroep zonnepanelen, later in de werkgroep Energiebesparing en een paar jaar in het bestuur.

Ik volg de ontwikkelingen op energiegebied al vele jaren. Jaarlijks bezoek ik de Energiebeurs in den Bosch. Ik weet derhalve goed wat er in de duurzame energiewereld speelt.

In ben recent gepensioneerd en wil mijn vrije tijd deels benutten als energiecoach. Ik heb er het volste vertrouwen in dat ik mensen kan helpen om stappen te zetten in het terugdringen van hun energieverbruik.

Menno

Ik ben Menno Tjeerdsma en ik woon in de Biezen en al ruim 25 jaar in Dongen. Sinds vele jaren ben ik lid van Energie Dongen omdat ik aanhanger ben van realiseerbare lokale energie initiatieven.

Sinds kort ben ik gestopt met werken. Omdat ikzelf al jaren bezig ben met de verduurzaming van onze woning, en daarvoor een bepaald enthousiasme heb, ben ik energiecoach geworden.

Als energiecoach denk ik andere inwoners van Dongen, vanuit mijn ervaring en opgedane kennis, behulpzaam te kunnen zijn bij het vinden van mogelijkheden om de eigen woning (verder) te verduurzamen. Uiteindelijk wensen we allemaal het woningcomfort te verhogen en de energieconsumptie te verlagen. Dit kan vaak door middel van eenvoudige oplossingen met relatief weinig middelen of met investeringen die zich op de middellange termijn terugbetalen of zich juist uiten in het behoedzaam omgaan met de leefomgeving.

Ik vind het belangrijk om met plezier de handvatten aan te dragen die leiden tot verduurzaming (milieubewust en toekomstgericht).

Tiny

Ik ben Tiny van Son en woon in Oud Dongen. Sinds enige tijd ben gepensioneerd hydrauliek monteur/metaalbewerker.

Duurzaamheid wordt iedere dag belangrijker zoals iedereen om zich heen kan zien. Ik wil graag een bijdrage leveren om mensen op weg te helpen om tot een duurzame toekomst te kunnen komen. Maar dat mag best gepaard gaan met meer comfort!  Vaak zal dat met kleine stapjes gaan. Het belangrijkste is dat alle beetjes helpen.

Zelf heb ik ons huis bij elke gelegenheid duurzamer gemaakt in de vorm van spouwmuurisolatie, HR++glas en wandverwarming. Daarnaast heb ik bij elke verbouwing allereerst aandacht voor isolatie en comfort.

Ik heb mij aangemeld als energiecoach bij Energie Dongen om na mijn pensioen mijn kennis en ervaring in te kunnen zetten. Zo kan ik inwoners helpen om prettig te wonen. Deze contacten in mijn eigen omgeving en daarbij inwoners te helpen, zijn voor mij belangrijke drijfveren!

Maak direct een afspraak

Onze energiecoaches komen graag bij je langs.

Plan een afspraak