Energiecoaches helpen de energiekosten te verlagen

Vraag een Energiecoachgesprek aan of wordt zelf Energiecoach!

Door Milko Huijben

Kranten, tv-journaals, nieuws-apps en actualiteitenrubrieken: het regent berichten over de oplopende energieprijzen en het einde lijkt nog niet in zicht. Nog nooit waren energie besparen, slim isoleren en echt verduurzamen zo belangrijk om je energiekosten te verlagen.

Energiecooperatie Hilverstroom en de gemeente Hilvarenbeek hebben afgelopen voorjaar, met financiële steun van de Rabobank, het Energiehuis Hilvarenbeek geopend. Het doel? De inwoners van Hilvarenbeek helpen met advies op het gebied van energie. En dat blijkt nu actueler dan ooit.

Milko Huijben, bestuurslid van Energiecooperatie Hilverstroom: “Met de fors stijgende energieprijzen is het nu het juiste moment om een gesprek aan te vragen met een Energiecoach van Energiehuis Hilvarenbeek. Al meer dan 50 huishoudens in Hilvarenbeek hebben een – gratis – gesprek gehad met een Energiecoach. Aanvragen kan simpel via de website van het Energiehuis. Niet wachten dus!”

Wim Lemmens, coördinator van het Energiehuis Hilvarenbeek: “Wil je energie besparen en je woning verduurzamen, maar weet je niet waar je moet beginnen? Een Energiecoach van Energiehuis Hilvarenbeek komt graag bij jou thuis aan de keukentafel om je van informatie te voorzien. Tijdens een energiecoachgesprek krijg je kleine en grote tips over hoe je jouw energiegebruik kunt verlagen door onder andere je woning goed te isoleren.”

Inwoners van Hilvarenbeek kunnen direct zelf al actie ondernemen door naar de website te gaan van Energiehuis Hilvarenbeek. Daar is o.a. met de Zonatlas te bekijken of een dak geschikt is voor zonnepanelen. Zonatlas heeft namelijk bijna alle daken in de regio Hart van Brabant in beeld gebracht. Zoek en bekijk je eigen dak!

Toch liever (ook) een gesprek met een Energiecoach? Inwoners van Hilvarenbeek kunnen bij het Energiehuis Hilvarenbeek een gesprek met een Energiecoach aanvragen. Een Energiecoachgesprek is gratis voor de eerste 250 gesprekken. De waarde van een gesprek met de Energiecoach en het rapport wat wordt opgesteld is ca. 150 Euro. Door een overheidssubsidie kan Energiehuis Hilvarenbeek dit samen met de gemeente gratis aanbieden.

Titel

Hier kunt u uw tekst plaatsen