Over de energiecoaches in Loon op Zand

De enthousiaste energiecoaches van ECLoZ | om Energie Collectief in de gemeente Loon op Zand  geven advies bij jou thuis.

Wat is een energiecoach?

Een energiecoach van ECLoZ | om  is altijd een inwoner van de eigen gemeente met hart voor het thema duurzaamheid. Hij of zij luistert goed en geeft zo deskundig energieadvies over je woning. Het kan zijn dat je kosten wilt besparen en daarom ‘iets’ aan jouw huis wilt laten doen. Maar ook als je vragen hebt over wooncomfort, kan een energiecoach je goede tips geven. Tocht of vochtproblemen maken wonen in je huis nu eenmaal minder fijn dan je zou willen. Wat je motivatie ook is, jouw wensen en behoeften zijn tijdens dit gesprek belangrijk.

Wat doet een energiecoach?

Tijdens een energieadviesgesprek neem je met de coach de belangrijkste punten van je woning door en geeft hij of zij aan waar nog kansen voor je liggen. Ook op het gebied van financiering en subsidie kan een energiecoach je veel vertellen. Na dit gesprek heb je een goed beeld van welke maatregelen je kunt treffen voor jouw woning. Een overzicht van de bedrijven die met het energieloket Hart van Brabant in Loon op Zand samenwerken, is te vinden op deze website. Ben je benieuwd naar deze gedreven energiecoaches? Hieronder stellen zij zich aan je voor.

Deze vrijwilligers staan voor je klaar

Jos

Ik ben Jos de Nijs, geboren en getogen in Kaatsheuvel. Ik heb een chemische achtergrond en ben momenteel werkzaam in de halfgeleiderindustrie. Al langere tijd heb ik een sterke belangstelling voor duurzaamheid (cradle to cradle, circulaire economie etc.) en energie. Toen ik 10 jr geleden naar een andere baan op zoek was, heb ik intensief gezocht naar een functie waarbij duurzaamheid en/of energie een belangrijke rol vervulde. Blijkbaar was de tijd er toen nog niet rijp voor. Maar toen ik recentelijk las dat ECLoZ op zoek was naar nieuwe energiecoaches heb ik me meteen aangemeld.

Na het volgen van de opleiding tot gecertificeerd energiecoach begin dit jaar ben ik er klaar voor om mensen te ondersteunen met hun zoektocht en vragen om hun energieverbruik / footprint  te verminderen. Samen met hen wil ik de huidige energietoestand en hun wensen in kaart brengen, mogelijkheden aangeven om te besparen en zodoende tot een advies te komen, waarbij mensen uiteraard zelf beslissen wat men gaat doen.

Glenn

Ik ben Glenn Aoys. Ik ben werkzaam geweest bij de overheid. Hobbymatig altijd bezig geweest om zoveel mogelijk energie te besparen. Al in de vroege jaren 90 maakte ik via Excel bestandjes mijn eigen jaarverbruik overzichten. Later kwam ik via natuurfotografie steeds vaker in aanraking met de nadelige gevolgen van de mens op de natuur. Ik nam mij sindsdien dan ook voor om nooit iets ten nadele van de natuur te zullen doen in de komende jaren. Zo hebben we zelf in etappes ons huis kunnen verduurzamen en dus ook meer woongenot kunnen creëren. Dit alles geeft minder CO2 uitstoot zodat wij onze Aarde gezonder door kunnen geven aan onze erfgenamen.

Roger

Mijn naam is Roger Lafebre en ik woon in Loon op Zand. Lange tijd was ik natuurkundedocent op een middelbare school. Bij het bespreken van het begrip energie kwamen uiteraard het toepassen van de fossiele brandstof en het daarmee gepaard gaande broeikaseffect aan de orde en wat de alternatieven zijn. Maar ook: hoe kun je zuinig met energie omgaan. Eigenlijk was ik toen al een beetje energiecoach. In die hoedanigheid probeer ik nu mensen die hun energieverbruik willen verminderen, een zetje in de goede richting te geven. Mijn motto: duik regelmatig in je meterkast want volgens mij begint besparen bij het inzicht in je verbruik.

Fred

Mijn naam is Fred Greven, energiecoach bij ECLoZ | om Energie Collectief in de gemeente Loon op Zand. Ik heb gewerkt in de proces- en energietechnologie, hetgeen mij een goede basis heeft verschaft om als energiecoach te kunnen functioneren.

Mijn ervaring als energiecoach heeft mij geleerd, dat het verduurzamen van de eigen woning heel goed in kleine stapjes kan gaan met soms eenvoudige oplossingen, en dat dit proces van verduurzamen samen gaat met het toenemen van comfort, maar ook met het verhogen van de waarde van de eigen woning.

Alex

Ik ben Alex van der Haring. Duurzaamheid en verantwoordelijkheid voor deze aarde is ook doordat ik aan de rand van het schitterende natuurgebied de Kampina in Oisterwijk opgroeide, voor mij al lang een levensthema. Onze dochter is 23 jaar, en ook zij en haar generatie verdienen een wereld die net zo veel kwaliteit biedt, als dat die ons heeft geboden. Ik kweek m’n eigen groente en fruit, ik doe mee in de voedselgroep van Wereldgemeente Loon op Zand, ik repareer computers bij het Repair café, ik geef computerlessen, ik speel piano (klassiek en populair), ik sport actief in de volleybalclub. Toen ik bezig was om ons eigen huis te verduurzamen, heb ik ook persoonlijk ondervonden dat dat echt een hele zoektocht is. Ook ontdekte ik dat je tegelijkertijd energie én geld kunt besparen, zelfs als je zelf geen geld om het te financieren. Waar wachten we dan nog op?

Wim

Ik ben Wim Eijken en ik woon in Kaatsheuvel-west. Ik heb een technische achtergrond en ben jarenlang werkzaam geweest als zelfstandig ondernemer op het gebied van magazijntechniek en logistiek. Sinds enkele jaren ben ik lid van ECLoZ | om en maak ik deel uit  van de besparingsgroep.  Energiebesparing interesseert mij voornamelijk vanuit mijn technische achtergrond. Als energiecoach wil ik een goed advies kunnen geven gebaseerd op eerlijkheid en realiteit. Energiebesparing in woningen is  een samenspel  met de bewoners. Proberen om een juiste balans te vinden tussen hun wensen en wat  er in hun huis mogelijk is. Een advies is geslaagd als blijkt dat het energieverbruik is gedaald en dat het comfort niet is verminderd.

Maak direct een afspraak

Onze energiecoaches komen graag bij je langs.

Plan een afspraak