Over Energieloket Hart van Brabant

Wij helpen je graag stap voor stap energie te besparen

Wij weten als geen ander dat je huis verbeteren een uitdaging kan zijn. Je moet lastige beslissingen nemen, offertes bekijken en ook nog beoordelen. Het hele proces kan best overweldigend zijn. Gelukkig kun je bij ons terecht voor al je vragen over het verduurzamen van je huis! We helpen je graag met gratis en onafhankelijk advies.

De kracht van het coöperatieve energieloket Hart van Brabant is dat gemeenten, energiecoöperaties en lokale bedrijven samenwerken. Het coöperatief energieloket geeft niet alleen informatie. Door de inzet van lokale energiecoaches en de samenwerking met lokale uitvoerders worden bewoners effectief geholpen met het nemen van energiebesparende maatregelen. We maken het je graag makkelijk om de eerste stap te zetten.

Het energieloket Hart van Brabant is gezamenlijk ontwikkeld door gemeenten in de regio Hart van Brabant, energiecoöperaties en HOOM. Al deze partijen hebben een gezamenlijk doel: je helpen met het verduurzamen van jouw woning. Dit is nodig om de klimaatdoelstellingen te behalen en de opwarming van de aarde te verminderen.

Waarom het Energieloket Hart van Brabant?

  • Ontvang eerlijk en onafhankelijk advies, online of offline
  • Lees verhalen van anderen en laat je inspireren
  • Bel of mail met jouw praktische vraag over verduurzamen

Onze energie coöperaties

Onze lokale energie coöperaties, Energie Dongen Samen Duurzaam, Energiecollectief Loon op Zand, Hilverstroom en Duurzaam Riel Goirle in de regio doen projecten voor het opwekken van lokale energie en daarnaast helpen ze bewoners met het verduurzamen van hun huis. Door de inzet van onze goed opgeleide, vrijwillige energiecoaches worden bewoners effectief geholpen met het nemen van energiebesparende maatregelen. De energie coaches komen aan huis en maken samen met de bewoners een bespaarplan in volgorde van prioriteit en afgestemd op de wensen.

Gemeenten in Hart van Brabant

De gemeenten Dongen, Loon op Zand, Hilvarenbeek en Riel Goirle zijn gezamenlijk dit coöperatieve energieloket gestart. Nederland staat aan het begin van een energietransitie. De komende jaren zal er meer en meer overgeschakeld gaan worden op duurzame vormen van energie. Daar is nog veel voorbereiding voor nodig. Onze gemeenten zijn daar mee bezig, samen met de andere gemeenten in de regio Hart van Brabant.
Wat er precies gaat gebeuren en in welk tempo, is op dit moment nog niet zeker.
Ondertussen kunnen huiseigenaren al aan de slag. Welke keuzes er in de toekomst ook gemaakt gaan worden, het is nu al goed om aan de slag te gaan met het besparen van energie. Vandaar dat wij dit energieloket gestart zijn.

Hoom

Hoom is een landelijke coöperatie die lokale energiecoöperaties en initiatieven ondersteunt bij energiebesparing in de regio. De missie van Hoom is om lokale coöperaties te ondersteunen bij de begeleiding van energiebesparing voor bewoners. Op deze manier wil Hoom een belangrijke bijdrage leveren aan de warmtetransitie.