Duurzaamheidslening is terug

Vanaf 1 april is het voor inwoners weer mogelijk om een duurzaamheidslening aan te vragen. Door terugbetalingen van eerdere leningen (aflossing) zit er weer voldoende geld in het fonds om een aantal duurzaamheidsleningen te verstrekken. Via www.goirle.nl kan de voordelige lening aangevraagd worden.

Wethouder Liselotte Franssen: “Met de duurzaamheidslening stimuleren we inwoners hun woning duurzamer en energiezuiniger te maken. Ik ben dan ook blij dat we deze leningen weer kunnen verstrekken. Wees er wel snel bij want de lening heeft bewezen een succes te zijn. Als het potje leeg is, duurt het weer een tijdje voordat we het fonds weer open kunnen stellen.”

Lening voor duurzaamheidsmaatregelen

Inwoners kunnen een voordelige lening aanvragen voor duurzaamheidsmaatregelen in hun woning. Leningen zijn beschikbaar voor verschillende maatregelen, denk aan zonnepanelen, warmtepompen en isolatie. Het maximum leenbedrag is € 25.000, -.

Duurzaamheidslening

Sinds 2017 verstrekt de gemeente duurzaamheidsleningen. In totaal zit een half miljoen euro in dit fonds. Sinds de start zijn al meer dan 100 leningen verstrekt.

Meer informatie

Informatie over de duurzaamheidslening is te vinden op www.goirle.nl/duurzaamheid