Snel besparen met de RRE subsidie

Snelle energiebesparende maatregelen

Heb je interesse in het verduurzamen van je woning? En ben je huiseigenaar? De RRE-subsidie is er speciaal voor particuliere huiseigenaren en wil hen stimuleren om kleine energiebesparende maatregelen te nemen. Het is een eenmalige subsidie van de rijksoverheid aan gemeenten die alleen in 2020 geldt, omdat de regeling onderdeel is van de uitvoering van de Urgenda-uitspraak.

Het kabinet wil in 2020 een snelle start maken met het verlagen van CO2-uitstoot.De gemeenten Dongen en Loon op Zand hebben deze subsidie ook gekregen. De subsidie zal ingezet worden om de bestaande aanpak van het informeren en helpen van inwoners van Dongen en Loon op Zand te intensiveren. Dit doen de gemeenten in samenwerking met de energiecooperaties Energie Dongen Samen Duurzaam en Energiecollectief Loon op Zand.

Ook is het voor jou als inwoner mogelijk om bij acties gratis materialen te ontvangen die voor snelle energiebesparing zorgen, zoals radiatorfolie bij een energiecoach gesprek. Alle acties de gepland gaan worden, kun je lezen onder activiteiten op deze website.